Õunahooaja ülistuseks ja kaerahelveste kiituseks sai Moosinoosi mustika-mojitomoosist mõnus täiendus klassikalisele purukoogile.

Koostisained:
180g kaerahelbeid
180g nisujahu
200g pruuni suhkrut
1tl küpsetuspulbrit
1/2tl kaneeli
115g võid
Täidis:
200g värskeid mustikaid
2-4spl pruuni suhkrut
2spl nisujahu
2tl vaniljeekstrakt
2spl riivitud sidruni koort
1 purk MOOSINOOSi mustika-mojitomoosi
2tk õuna (puhastatud ja õhukeselt viilutatud)
1. Pane ahi sooja 180 kraadi juurde. Vooderda 20x30cm vorm küpsetuspaberiga.
2. Näpi sõrmedega (võib ka köögikombainis, tuleb ühtlasem puru) segamini kaerahelbed, jahu, suhkur, küpsetuspulber, kaneel ja külm või. Kui segu tundub kuiv, lisa 1 spl vett.
3. Suru 1/3 purust ettevalmistatud vormi põhja. Tõsta ahju ja küpseta 10 minutit.
4. Kuni põhi küpseb, tee valmis täidis. Sega ettevaatlikult kausis kokku marjad suhkru, jahu, vanilje ja riivitud sidruni koorega. Määri moos eelküpsetatud põhjale ja kata marjaseguga. Jaota õunaviilud ühtlaselt kogu vormi ulatuses ja pusta kõige peale ülejäänud purukate. Tõsta uuesti ahju 30-40 minutiks, kuni purukook on kuldpruun.
5. Lase jahtuda täielikult enne lahtilõikamist.
Head isu!