top of page

Purukook õunte ja mustika-mojitomoosiga

Õunahooaja ülistuseks ja kaerahelveste kiituseks sai Moosinoosi mustika-mojitomoosist mõnus täiendus klassikalisele purukoogile.

Koostisained:

180g kaerahelbeid

180g nisujahu

200g pruuni suhkrut

1tl küpsetuspulbrit

1/2tl kaneeli

115g võid


Täidis:

200g värskeid mustikaid

2-4spl pruuni suhkrut

2spl nisujahu

2tl vaniljeekstrakt

2spl riivitud sidruni koort

1 purk MOOSINOOSi mustika-mojitomoosi

2tk õuna (puhastatud ja õhukeselt viilutatud)


1. Pane ahi sooja 180 kraadi juurde. Vooderda 20x30cm vorm küpsetuspaberiga.

2. Näpi sõrmedega (võib ka köögikombainis, tuleb ühtlasem puru) segamini kaerahelbed, jahu, suhkur, küpsetuspulber, kaneel ja külm või. Kui segu tundub kuiv, lisa 1 spl vett.

3. Suru 1/3 purust ettevalmistatud vormi põhja. Tõsta ahju ja küpseta 10 minutit.

4. Kuni põhi küpseb, tee valmis täidis. Sega ettevaatlikult kausis kokku marjad suhkru, jahu, vanilje ja riivitud sidruni koorega. Määri moos eelküpsetatud põhjale ja kata marjaseguga. Jaota õunaviilud ühtlaselt kogu vormi ulatuses ja pusta kõige peale ülejäänud purukate. Tõsta uuesti ahju 30-40 minutiks, kuni purukook on kuldpruun.

5. Lase jahtuda täielikult enne lahtilõikamist.


Head isu!


Recent Posts

See All
bottom of page